Qui som

"Rafalito" Salazar, vocalista dels Ai Ai Ai
“Rafalito” Salazar, vocalista dels Ai Ai Ai

Ai Ai Ai va néixer l’any 1991 amb la idea de ser els primers en fer rumba catalana en català. Una idea que ara semblaria normal, però que en aquell moment semblava una temeritat, tenint en compte que la rumba s’escoltava principalment en ambients marginals i de parla castellana.

I potser sí que ho era, una temeritat, però des de aleshores els Ai Ai Ai segueixen entossudits en conrear aquest gènere i a posar el seu gra de sorra per aconseguir que la rumba sigui reconeguda com a patrimoni de la humanitat per la Unesco, ara que ja és considerat patrimoni cultural del nostre país.

Durant tot aquest temps, bufés d’on bufés el vent – tant si hi havia explosió olímpica dels Manolos i el Peret, com si el rock català esdevenia moda, com si arribava el mestissatge de la mà de Dusminguet o Manu Chao, com si triomfava el nou pop dels Manel i companyia –, els Ai Ai Ai sempre han persistit en la seva particular manera d’entendre la música.

Després de 5 discs, de centenars de concerts i de veure-les de tots colors, els Ai Ai Ai segueixen al peu del canó, a punt per agafar els trastos i posar-se de gira les vegades que faci falta. Estan a punt de treure el seu sisè disc i es deleixen per portar-lo als escenaris d’arreu.

Als Ai Ai Ai encara els queda molta corda i sobretot molta rumba per tocar. Contracta una nit de ballaruca inoblidable. Que no mori la rumba!